Ljubezen do kave - Čas zame

Danes ti povem mojo ljubezen do kave. Dodala pa bom še nekaj manj znanih dejstev oziroma zanimivosti o kavi, ki jih zagotovo nisi vedel/a. 

Sama grem vsak dan vsaj 2x na kavo pa ne zaradi kave, ampak zaradi družbe in lastne zabave. Rada spoznavam nove ljudi in se z njimi pogovarjam. Kava je samo razlog za izhod iz mojega sveta za zaprtimi vrati. 


Sedaj pa še zanimivosti in ali si vedel/a o kavi: 

1. Kava je ena izmed najbolj priljubljenih pijač na svetu. Pravijo, da največ kave spijejo Finci, ki povprečno popijejo več kot tri skodelice kave na dan. Poleg tega je kava vir antioksidantov in lahko izboljša budnost ter koncentracijo.

2. Na primer, prva kavarna na svetu je bila ustanovljena leta 1475 v Konstantinoplu. 

Poleg tega je kava druga najbolj popita pijača na svetu, takoj za vodo. 

Ali veš, da je espresso italijanska različica kave, ki jo pripravijo z močnim pritiskom vroče vode skozi fino mleto kavo?

3. Poleg tega, da je priljubljena po vsem svetu, ima tudi številne zdravstvene koristi. Na primer, študije so pokazale, da lahko zmerna poraba kave zmanjša tveganje za določene bolezni, kot so Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen (moja babi ima to bolezen) in diabetes tipa 2. 

4. Seveda, še eno zanimivo dejstvo o kavi je, da je bila v začetku znana kot "arabsko vino". Prve kavarne so bili priljubljeni kraji družabnenih srečevanj in debat. 

Kot sem sama rekla ne hodim na kavo zaradi kave same, ampak zaradi drugih koristi, ki mi jih prinaša. 

Danes sem naučila nekaj novega o kavi. Vem, da si se tudi ti. Za še več take vsebine se naroči na novice, saj boš samo tako na tekočem. Se beremo spet čez 4 dni. Hotla sem napisat čez 4 leta. Moja napaka! 


Komentarji