Sledi sanjam

Danes bom povedala zakaj se nihče ne bi nikoli smel odpovedat svojim sanjam. Ne govorim o sanjah, ki jih imaš samo ponoči (no ali pa tudi). Odvisno, če znaš manifistirat in fantazirat ter uporabiti domišljijo lahko o tem tudi dejansko sanjaš ponoči. Niso pa to te sanje.


Govorim o sanjah za katere veš, da se ti bojo uresničile, a ker je za njih pogosto veliko odrekanja in borbe z ljudmi, ki ne verjamejo vate in starši ter financami. Se jim mnogi odpoveste.

To ni prav ne moreš doseči uspeha ali uresničitve česarkoli, če se temu ne posvetiš. Seveda se boš mogu/la odreči nekaterim stvarem sama sem se večji količini denarja. Raje imam manj pa s tem si pridobim čas in potem delam, kar si želim.

Ravno v četrtek sem imela tak primer, ko nisem šla na neko predavanje za ponovno socialno aktivacijo. Ker mi je neka pomembna oseba rekla naj ne grem dobesedno mi ni pustila iti. Seveda sem bila ja sam bom imela večje prihodke. Nisem ravno razumela tega njenega ne it. Vseeno sem jo poslušala in nisem šla.

Kasneje sem spoznala, da ta služba oziroma predavanje zame ne bi prišlo v poštev in, da dobesedno ne bi imela časa za to. Stvari so se spremenile in je drugače, kot je bilo pred 3 leti, ko sem bila nazadnje na socialni aktivaciji (takrat so me prisilili, da naj neko objavo umaknem, zato o njej nisem več smela govoriti čeprav so rekli, da naj govorimo).

No dojela sem, da mi ponovna vključitev v aktivacijo ne bi koristila. Ker to ni prava pot in s tem ne bi sledila srcu, ampak družbenim normam, kar nikakor ni dobro. Zato se tega ne grem.

O tem sem govorila prej, ko sem rekla, da se je treba odrekat. Ja včasih bolje, da ne greš v službo, kot da greš in ti to samo škodi. Ja vem od nečesa je treba živet že leta delam na tem. Nekako mi država ne pomaga zato si skušam sama, kar res traja. Vem zvenim ja Eva vemo kdaj je komu država pomagala? Ja okej sam lahko bi kaj našli zame, a nočejo slediti sanjam posameznikov. Samo denar vidijo ne pa ostalih mi je svetovalka na zavodu rekla: Ne sej jaz vas morem podpret zato sem pa tu. Zakaj me pa potem na kako izobraževanje, ki bi rada imela ne pošlje? Za ne vem izdelovanje iger, osnove blenderja, osnove programiranja... ??

To je borba sama se morem to naučit doma. Kar je problematično in zahteva veliko časa.

S tem, ko vstrajaš imaš sam/a več dela, a se vedno splača. Skratka ne obupat nad svojimi sanjami in kljub temu jim sledi. Ker verjemi vredno je! Če se ti kaj v življenju res splača je to to. Zaradi tega, ker so ljudje obupali nikoli niso občutili veselja, ko so sanje uresničili. In če se sprašuješ kdaj so prava leta za sledenje sanjam zdaj če si 20, če si 30 ali 50 čas je, ker kdaj, če ne zdaj?

To je za danes vse se beremo spet čez 4 dni. Za še več taka vsebine se naroči na novice!

Komentarji